DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

CO UVAŘIT - RECEPTY:

CO UVAŘIT - ANEB RECEPTY NA KAŽDÝ DEN

 

gif va25c52599en25c325ad Pictures, Images and Photos

 

 

- ABY STRÁNKY BYLY ZAJIMAVÉ A NĚKDY VTIPNÉ, TAK VÁM UKÁŽI JAK NA SVÍČKOVOU:

:tak tady je první recept na nejrychlejší svíčkovou pro chataře co nemají čas vařit yes Klaudiana dobrou chut přeji

   

 

DALŠÍ RECEPT JE OD CHATAŘE TOMÁŠE:

Tvarohový tunel s banánem

Dnes jsem zkusil poprvé udělat a překvapilo mě, jak je to jednoduché.

POSTUP PŘÍPRAVY

Těsto: 4 vejce a 4 lžíce cukru moučka vyšleháme do pěny, vmícháme 4 lžíce polohrubé mouky s 2 lžícemi kakaa a 1 lžící strouhané čokolády.

Na plechu s pečícím papírem upečeme v předehřáté troubě na 180°C 10 minut. Piškot je tenký. Stáhneme i s papírem na studenou podložku a necháme vychladnout. ........Náplň: 13 dkg změklého másla a 13 dkg cukru moučka vyšleháme, přidáváme 50 dkg tvarohu ve vaničce a vyšleháme hladký krém. ...Formu na srnčí hřbet vyložíme potravinovou fólií. Odkrojíme si z korpusu pruh na přikrytí, zbytkem plátu vyložíme formu a přečnívající kousky piškotu odřízneme. Prohlubeň vyplníme do poloviny tvarohovým krémem, položíme po celé délce banány (mně vyšel jeden a půl, byly velké). Doplníme krémem až po okraj (vyšlo mi krému přesně). Přiložíme odložený plát piškotu a mírně přitlačíme. Já jsem ještě přikryl pečícím papírem a zatížil prkénkem. Necháme v ledničce ztuhnout alespoň půl dne. Potom převrátíme formu na tác, odstraníme fólii a polijeme čokoládovou polevou.....Vypadá to dobře a není to žádná věda. A s tvarohovým krémem je to dobrotka.

 

DALŠÍ RECEPT JE OD RADUNKY SS

 

BUBLANINA Z JOGURTU SKVĚLA A RYCHLÁ 

2 kelímky bílého jogurtu
2 kelímky polohrubé mouky
1 a 1/2 kelímku cukru
1 prášek do pečiva
2 vajíčka
4 polévkové lžíce oleje
1 vanilkový cukr
libovolné ovoce

 SMÍCHAT A UPECT  BUCHTA URGASMUS FAKT BOMBA TÉŽ RYCHLÉ A CHUTNÉ  

Suroviny:
Těsto: 1 střední konzerva ananasu,1 hrnek cukru krupice, 1 a 1/2 hrnku polohrubé mouky,2 vejce,2 lžičky sody,1 prdopeč
Krém: 2 pomazánkové másla,1/2 hrnku mletého cukru,1 vanilkový cukr,2 pol.lžíce vanilkového pudinku - prášek
Čokoláda - na polití,sekané ořechy - na posypání.

Postup:
Ananas i se šťávou rozmixujeme ponorným šlehačem a přimícháme ostatní ingredience.Pečeme na vymazaném a vysypaném plechu cca 15 - 20 minut.
Po upečení necháme vychladnout a mezitím si připravíme krém (zase vše umixovat dohromady).
Na vychladlé těsto natřeme krém,polijeme cik-cak čokoládou a posypeme sekanými ořechy (popř. mandlemi).Dáme dobře vychladit,stačí tak hodinka.

Poznámka
Krém si připravuji již během pečení buchty a pak ho ještě šupnu na chvilku do lednice na ztuhnutí,lépe se pak roztírá.Je to rychlá a móóóc dobrá buchta..... 

 

DALŠÍ RECEPT JE OD KLAUDINKY

PALAČINKY

  1l mléka,40dkg hladké mouky ,2 vejce,špetka soli,vanilkový cukr,jedno strouhané jablíčko :Uděláme těsto necháme odpočinout asi 5 minut a na rozpáleném oleji smažíme tenké palačinky po obou stranách ,pak natřeme marmeládou a pocukrujeme může i šlehačkou se stříkat ,ale nebyl dnes na to u nás čas :))))))dobrou chut

 

 

 DALŠÍ RECEPT JE OD  FRANTIŠKA DOBROTY

 image

 

ŘÍZKY ALIAS DOBROTA FRANTIŠEK

Tak že mé oblíbené řízečky: je to jedno, zda budete dělat řízky z kuřecího nebo vepřového a každý asi ví kolik řízků má připravit atd.

DEN DO PŘEDU :

- řízky prvně naklepeme a necháme chvilku relaxovat ...
- pak si připravíme marinádu : bílý jogurt , vejce, vegetu a česnek (každý dle i své inspirace) a vše řádně promícháme a pak právě  naložíme do řízků
- a dáme do nějaké umělohmotné mísy či skleněné nádoby a to kouzlo celé vložíme do ledničky na celou noc

DRUHÝ DEN:
- obalíme ve strouhance a opečeme

PRO MĚ JE TO VELKÁ BAŠTA : FRANTIŠEK DOBROTA - DOBROU CHUt

 

 

DALŠÍ RECEPT JE OD TOMA

CITRONOVÁ BUCHTA BABETA

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

4 vejce,220g cukr krupice,1 vanilk.cukr,250 ml mléka,250 ml oleje,400 g polohrubé mouky,citronová štáva/vymačkaná asi ze 2 citonů/,prášek do pečiva,citronová kůra

POSTUP PŘÍPRAVY

vejce vyšlehat s cukrem do pěny,přidat mléko,olej,citr.štávu,mouku,prášek do pečiva,kůru z citronu,vanilk.cukr atd.....těsto vlijeme na vymazaný a vysypaný plech ,pečeme asi 30-40 min při 170-200 c.Užasná citronová buchta,jestli si pamatujete babetu v kulatém alobalu z dob minulých,mnamka.

 

DALŠÍ SKVĚLÝ RECEPT JE OD TOMA

PRADĚDOVO TAJEMSTVÍ

Suroviny:
4 vepřové kotletky bez kostí
1 balení zeleninového leča
1 cibule
8 stroužků česneku
5 lžic oleje
5 lžic rajského protlaku nebo kečupu
0,1 l piva
20 dkg strouhané Nivy / jiný sýr dle chuti /
sůl
pepř
oregano
feferonky
8 topinek

Pracovní postup:
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme opepřené a osolené kotletky a orestujeme z obou stran. Přendáme na talíř a do výpeku přidáme rajský protlak, zeleninové lečo, drcený česnek a pivo a mírně povaříme asi 3 minuty.

Dochutíme pepřem, solí a oreganem. Maso dáme zpět a necháme prohřát. Na talíř klademe vždy dvě klasicky připravené topinky potřené česnekem a přelijeme je šťávou se zeleninou. Na to položíme porci masa a posypeme hustě strouhanou Nivou. Ozdobíme feferonkou.
 
  T  

ŘÍZKY ALIAS DOBROTA FRANTIŠEK

Tak že mé oblíbené řízečky: je to jedno, zda budete dělat řízky z kuřecího nebo vepřového a každý asi ví kolik řízků má připravit atd.

DEN DO PŘEDU :

- řízky prvně naklepeme a necháme chvilku relaxovat ...
- pak si připravíme marinádu : bílý jogurt , vejce, vegetu a česnek (každý dle i své inspirace) a vše řádně promícháme a pak právě  naložíme do řízků
- a dáme do nějaké umělohmotné mísy či skleněné nádoby a to kouzlo celé vložíme do ledničky na celou noc

DRUHÝ DEN:
- obalíme ve strouhance a opečeme

PRO MĚ JE TO VELKÁ BAŠTA : FRANTIŠEK DOBROTA - DOBROU